Radno vreme: od 8h do 19h, subotom od 9h do 15h
  Pratite nas na Facebook-u

  Cara Dušana 209, Zemun, 11000 Beograd
  011 316 87 01 / 011 316 87 00 / Hitni pozivi *555

Fiat 500

Fiat 500

Nakon 50 godina, ikona italijanskog stila Fiat 500 vratio se na velika vrata na svetska tržišta 2007. godine. Novi model je više od automobila – on odiše duhom moderog vremena, kreiran je za ljude sa svih krajeva sveta, i odražava optimističan i vedar italijanski karakter.

Prodaje se u preko 100 zemalja širom sveta – od Italije do Brazila, Južne afrike do Japana, SAD do Bliskog istoka – a od 2011. se proizvodi i u Meksičkoj fabrici u mestu Toluca.

Sa italijanskim dizajnom i naporednom tehnologijom, uključujući revolucionarni i mnogo puta nagrađivani TwinAir motor, Fiat 500 je postigao važne uspehe u njegovom segmentu automobila. Prvi je ponudio 7 vazdušnih jastuka kao standard, prvi je ponudio lepezu od 500.000 mogućih kombinacija spoljašnosti i unutrašnjosti, prvi auto koji je iako samo 3.55m dugačak osvojio prestižnih 5 zvezdica na EuroNCAP testu, prvi je ponudio napredni ESP, prvi je u ponudi imao 100 originalnih, specijalno dizajniranih dodataka i, na kraju, prvi u okviru Fiat Grupe u koji je ugrađen revolucionarni dvo-cilindrični TwinAir motor. Zato nije slučajno što je do danas osvoji preko 40 nagrada širom sveta.

Dizajn

Autentičnim i prefinjenim dizajnom vraća nas u bezbrižno doba pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. Novi model evoluirao je iz prvog modela Fiat 500, popularno nazvanog "Cinquino". Okrugli prednji farovi i manji farovi ispod, kao i znak Fiata, savršeno su usklađeni sa modernizovanom hromatizovanom ručkom na vratima i držačem za tablice. Retro volan i ručica menjača donose najbolje elemente prepoznatljivog dizajna. Za one sa posebnim zahtevima, model je dostupan u čak 12 boja koje prate enterijer automobila.

Tehnologija

FIAT 500 1.2 69 KS

RADNA ZAPREMINA: 1242 ccm 
SNAGA KW/KS: 50/69
MENJAČ: 5+R

FIAT 500 Convertible 1.2 69 KS 

RADNA ZAPREMINA: 1242 ccm 
SNAGA KW/KS: 50/69
MENJAČ: 5+R

Ekologija

Fiat 500 je auto koji se sa pravom može nazvati prijateljem okoline i dizajniran je tako da omogućava optimalnu reciklažu delova. Komponente i materijali pogodni za reciklažu, dobijeni su primenom savremenih tehnoloških rešenja, u cilju zaštite životne sredine.

Zahvaljujući inovativnim tehnološkim rešenjima, Fiat 500 sadrži čak 95 odsto materijala koji se mogu recikirati, u skladu sa direktivom EU 2005/64/EC. Vrhunac modela Fiat 500 je inovativna Start&Stop tehnologija, koja smanjuje emisiju ugljendioksida i potrošnju goriva. Ova tehnologija je izuzetno efikasna u gradskom režimu vožnje. Kad automobil miruje, izbacivanjem iz brzine i otpuštanjem kvačila motor se isključuje. Kako bi se automobil ponovo pokrenuo, dovoljno je pritisnuti kvačilo i ubaciti ga u brzinu. Ovaj uređaj, zajedno sa Dualogic menjačem, pomaže smanjenju potrošnje goriva za oko 10 odsto. Start&Stop dostupan je kao standard sa 1.3 Multijet 16v 95 KS motorom.

Bezbednost

Aktivna bezbednost

Nagrađen sa 5 zvezdica na EuroNCAP testu, Fiat 500 poseduje sve predispozicije da se pozicionira među automobilskim liderima u kategoriji bezbednosti. Fiat 500 ima nekoliko elektronskih sistema poput ABS sa EBD i ESP sa ASR/MSR, HBA i Hill Holder. ESP je sistem elektronske kontrole stabilnosti i omogućava zadržavanje putanje pri skretanju, sprečavajući proklizavanje. Ovo uključuje i ASR/MSR sisteme, koji sprečavaju proklizavanje prednjih točkova prilikom ubrzavanja ili usporavanja, omogućavajući da se vozilo lako održava na putevima sa slabim prijanjanjem. ESP je kompletan sa HBA uređajem, koji obezbeđuje više snage prilikom kočenja u slučaju opasnosti i Hill Holderom, koji olakšava polazak na uzbrdici, bez korišćenja ručne kočnice.

Kao dodatak 1.3 Multijet 16v 95 KS motoru, Fiat 500 dobija i liniju stabilizacije zadnjeg vešanja, poboljšavajući poprečnu stabilnost, kao i komfor pri vožnji i upravljanju. Među ostalim bezbednosnim funkcijama na ovom modelu se nalazi i Hazard uredjaj, koji automatski aktivira svetla za opasnost, u slučaju naglog kočenja.

Pasivna bezbednost

Bezbednost ovog modela osigurana je čeličnom konstrukcijom visoke otpornosti i putničkom kabinom sa programiranom deformacijom. Fiat 500 je jedini model u svom segmentu koji u svim verzijama nudi do čak sedam vazdušnih jastuka. Među bezbednosnim funkcijama nalaze se i ISOFIX dodaci za dečije sedište, standardni na svim verzijama.

Uslovi finansiranja

Uslovi finansiranja: 

Cenovnik

Katalog dodatne opreme

Katalog

Tehničke karakteristike

 

Cena servisa

Redovan servis Fiat 500, podrazumeva: zamena filtera ulja, zamena filtera vazduha, zamena filtera polena i zamena svećica (kod benzinskih motora). Svaki drugi redovan servis podrazumeva menjanje svećica (kod benzinskih motora). Redovan servis podrazumeva i celokupnu kontrolu vozila dijagnostičkim uređajima najnovije generacije.

Interval redovnog servis za benzinske motore je 15.000 pređenih kilometara a za dizel motore 20.000 pređenih kilometara ili vremenski interval od godinu dana.

*Cene su informativnog karaktera i variraju od 7% - 10% u zavisnosti  od kursa i cena rezervnih delova.

Cena redovnog servisa sa PDV-om Fiat 500 Fiat 500  1.2 Fiat 500 0.9 TwinAir
Bez zamene svećica (za benzinski motor) 5.720,00 RSD 7.730,00 RSD 
Sa zamenom svećica (za benzinski motor) 9.267,00 RSD   11.153,00 RSD

Uputstvo za upotrebu

Izbor boje

 • Bossa Nova White
 • Chillout Purple
 • Countrypolitan Yellow
 • Crossover Black
 • Electroclash Grey
 • Epic Blue
 • Groove Metal Grey
 • Groove Metal Grey
 • Pasodoble Red
   
 • Smooth Mint
 • Tech House Grey
 • Volare Blue