Radno vreme: od 8h do 18h, subotom od 9h do 15h
  Pratite nas na Facebook-u

  Cara Dušana 209, Zemun, 11000 Beograd
  011 316 87 01 / 011 316 87 00

Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stelvio

ALFA ROMEO STELVIO

Stelvio je prvi SUV koji sišao sa proizvodnih traka Alfa Romea. Inženjeri ove kompanije dugo su razvijali novu Giorgo platformu na kojoj se pored Stelvia temelji i Giulia, kao i Alfe i Maseratiji koji će stići narednih godina. Stelvio nam dolazi u dve osnovne varijante, sa pogonom na zadnjim točkovima za kupce koji voze po asfaltnim i zemljanim putevima, i u varijanti sa pogonom na sva četiri točka za prave avanturiste, koji sami trasiraju svoj put.

Alfa Romeo Slelvio sa motorom zapremine 2.2 litra koji proizvodi 150KS i pogonom na zadnje točkove. U ponudi su i dva modela sa benzinskim turbo motorom, snage 200 i 280KS, sa pogonom na sva četiri točka, kao i još tri dizel modela, dva snage 180KS, sa pogonom na zadnje točkove ili na sva četiri točka, odnosno od 210KS sa pogonom na sva četiri točka.

Stil

Spoljašnjost

Postavljanje novih granica u kategoriji SUV-a

Stelvio je upečatljivo Alfa Romeo vozilo iz svakog ugla i u svakom detalju. Legendarni italijanski dizajn oblikovao je beskompromisno sportsko vozilo kojem je suđeno da izmeni paradigme ove kategorije. Elegantan, a ipak sportski, Stelvio otelovljuje smisao za proporciju ovog brenda svojim osnovnim karakteristikama poput nepogrešiva prednja rešetka „trilobo“ Alfa Romeo dizajn donosi smisao za jedinstvenu kompaktnost i agilnost u kombinaciji sa svom pokretljivošću, prostranošću i kapacitetom oprerećenja jednog tradicionalnog sportskog vozila.

Stelvio ima standardne elegantne aluminijumske felne od 17 inča.

Zadnja svetla sa LED tehnologijom: bezbednost i vidljivost u svim vremenskim uslovima.

Unutrašnjost

Čist i minimalistički, suštinski Alfa Romeo

U istinskom Alfa Romeu vozač mora uvek biti u centru iskustva. U modelu Stelvio vozač zauzima visok, ali sportski položaj, uživajući u dominantnom pregledu puta. Ovo iskustvo obogaćuje i ergonomični dizajn obloge kabine. Sa ovom verzijom modela Stelvio svaki detalj je zamišljen tako da pruži čisto zadovoljstvo na točkovima. Ambijent osigurava siguran i elegantan osećaj, prepoznatljiv po minimalističkim i precizno izrađenim detaljima. Prednja sedišta sa 6 vrsta podešavanja obložena su crnom tehničkom tkaninom i zanatski izrađenim vezom.

Stelvio ima standardni TFT ekran u boji od 3,5 inča.

Stelvio kožni volan opremljen je tasterom za pokretanje: mali podsetnik na trkačku tradicju.

Udobnost

Iskustvo u kabini

Stvoreno da osvoji vozača od prvog putovanja

Sa modelom Stelvio Alfa Romeo gradi novi put kreiranja kategorije terenskih vozila. Detaljna studija ergonomije i funkcionalnog dizajna precizno je izradila visoki, a ipak sportski položaj u vožnji, što je novost za tu klasu. Vozač, uvek u centru iskustva u vožnji, može dominirati putem sa privilegovane pozicije, a da se ne odrekne upravljanja limuzinom visokih performansi. Stelvio je terensko vozilo sa sportskom dušom, ali u isto vreme nudi izuzetnu pokretljivost i prostranost: njegova unutrašnja arhitektura je jednostavna i funkcionalna, dizajnirana da smesti tri putnika na zadnjem sedištu uz potpunu udobnost.

Stelvio nudi standardnu dvostruku automatsku kontrolu klima uređaja.

Sistem pokretanja bez ključa i zadnja vrata na struju su standard u svim Stelvio verzijama.

Tehnologija

Infotainment

Beskonačna povezanost

Sa ekranom visoke rezolucije od 8.8 inča i 3D navigacijom, Stelvio dolazi sa potpuno novim infotainment sistemom, koji kontroliše intuitivni Rotary Pad i napredni sistem prepoznavanja glasa. Novi Alfa Connect sistem, kompatibilan sa Apple CarPlay funkcijom za iPhone i sa Android AutoTM funkcijom za Android uređaje, pruža Vam direktan pristup aplikacijama na Vašem pametnom telefonu. 14 zvučnika (uključujući i subwoofer) i sistem Harman Kardon® Sound Theatre su dostupni na zahtev. Svi Stelvio paketi opreme takođe uključuju Mopar Map Care: besplatno ažuriranje mapa u navigacionom sistemu.

Stelvio poseduje standardne senzore za kišu i sumrak.

Stelvio je opremljen standardnim zvučnim sistemom od 8 zvučnika.

Hill descent control

Spreman da se suoči sa svakim nagibom

Stelvio je opremljen sa Hill Descent Control (HDC) u standardnoj opremi. Sistem koji pruža vozaču mogućnost da zadrži sigurnu, konstantnu brzinu, čak i na nizbrdici, HDC se ponaša nezavisno od kočionog sistema svakog točka posebno: time se garantuje stabilnost i sigurnost u svim uslovima, čak i na klizavim površinama i ekstremno strmim putevima.

Bezbednost

Bez kompromisa sa bezbednošću

Stelvio Base opremljen je ekskluzivnim bezbednosnim sistemima koje je razvio Alfa Romeo, poput sistema integrisanog kočenja (IBS), koji kombinuje komande i komponente tradicionalnog sistema kočenja u jedan jedinstveni elektro-mehanički sistem. Ova inovacija dopušta povratnu informaciju na papučici za kočenje i brz odgovor, čime se poboljšavaju performanse i pouzdanost prilikom svih uslova na putu.

Upozorenje o skretanju sa trake (LDW) upozorava vozača kada se vozilo skloni iz trake ukoliko ne postoji pokazivač pravca.

Upozorenje o frontalnom sudaru (FCW) + autonomno kočenje u slučaju potrebe upozorava vozača o mogućim sudarima i omogućava kočenje pomoću AEB u slučaju potrebe.

Alfa™ dna

Izaberite svoju sledeću emociju u vožnji

Stelvio ima pravi emocionalno inteligentni sistem, koji su razvili Alfa Romeo inženjeri kako bi pružili zadovoljstvo u vožnji bez kompromisa. Vozač može da izabere 3 različita režima vožnje preko inovativnog Alfa™ DNA, sistema koji radi na parametrima obrtnog momenta motora, povratnim informacijama iz papučice i kočionog sistema putem uređaja za predpunjenje, odnosu menjanja brzine, ESC i ASR kontroli vuče.

Dynamic (dinamični modus) pruža više reakcija na menjaču, veći obrtni momenat i viši prag intervencije ESP za istinski sportski stil vožnje.

Natural (prirodni modus) je udobno podešavanje suspenzije i volana, za savršenu ravnotežu u svakodnevnoj vožnji.

Advanced Efficiency (unapređena efikasnost) poboljšava dinamičku efikasnost smanjenjem odgovora obrtnog momenta i maksimiziranjem štednje energije.

Suspenzije

Novi način upravljanja u kategoriji SUV vozila

Stelvio Super nudi svu udobnost tradicionalnog terenskog vozila sa zadovoljstvom u vožnji koje samo istinski Alfa Romeo može pružiti. Advanced Efficiency (unapređena efikasnost) poboljšava dinamičku efikasnost smanjenjem odgovora obrtnog momenta i maksimiziranjem štednje energije. AlfaLink™ patentirani sistem je još bolji od tradicionalne multilink šeme, jer nudi vrhunsku udobnost i najbolje upravljanje sa bočne strane. Pored toga, raširena upotreba aluminijuma i kompozitnih materijala za prednju i zadnju suspenziju pomaže smanjenju težine, sa velikim pogodnostima u efikasnosti i performansama.

Prednja suspenzija AlfaLink™ dvostruke viljuške sa poluvirtuelnom osovinom upravljanja održava prednje točkove pod savršeno pravim uglom, čak i u situacijama brzog skretanja pod uglom. Više bočnog upravljanja i smanjeno zanošenje za bolji osećaj prilikom upravljanja.

Zadnji AlfaLink™ sa četiri i po linka pruža najbolje upravljanje, dok u isto vreme nudi i izuzetnu udobnost za sve putnike.

Q4 AWD sistem

Sledeća generacija svih sistema upravljanja

Q4 je AWD sistem na zahtev koji je razvio Alfa Romeo kako bi ponudio upravljanje vučnim performansama u realnom vremenu, poboljšanu bezbednost i efikasnost upravljanja. Sistem otkriva i kontinuirano prati uslove na putu kako bi pružio idealnu distribuciju obrtnog momenta u svakoj situaciji, čime se ispunjavaju najviša očekivanja po pitanju performansi, agilnosti i zadovoljstva u vožnji. Q4 AWD sistem garantuje najbržu reakciju distribucije obrtnog momenta upravljanjem visokim mehaničkim proklizavanjem (do 2,5%) između prednje i zadnje osovine, pružajući stabilnost i vuču bez premca. Aktivna promena brzine (ATC) je komponenta visokih performansi projektovana da pruži izrazito dinamično kao i energetski efikasno AWD iskustvo u vožnji, zahvaljujući svojoj naprednoj tehnologiji aktivnog kvačila.

Uslovi finansiranja

Uslovi finansiranja: 

Katalog dodatne opreme

Uputstvo za upotrebu