Radno vreme: od 8h do 19h, subotom od 9h do 15h
  Pratite nas na Facebook-u

  Cara Dušana 209, Zemun, 11000 Beograd
  011 316 87 01 / 011 316 87 00 / Hitni pozivi *555

Alfa Romeo MiTo

Alfa Romeo MiTo

Stil

Data je velika pažnja definisanju mera koje obezbeđuju kompaktni i dinamički oblik: MiTo je dug 4.06 metara, visok 1.44 metra i širok 1.72 metra. 

MiTo je prvi automobil proizveden nakon modela 8C Competizione – Ikone Stila i Tehnologije Alfa Romea – od koga je preuzeo neke karakteristične crte: specifični oblik bočnih prozora poravnatih sa karoserijom, trodelni “trilobo” motiv koji ističe prednje branike, oblik prednjih svetala i LED tehnologija na zadnjim svetlima. Pridodat je i osobni izražajni lični pečat prednjim i zadnjim svetlima: okvir koji sadrži različite forme prerađenih materijala i boje koje odaju efekat ajlajnera vrhunskog stila, podvlačeći stil i izražajnost ovog automobila. 

ENTERIJER JE AGRESIVAN I ODVAŽAN

Izuzetno upečatljiva kontrolna tabla i sedišta kojima Alfa Romeo MiTo iskazuje krajnji izraz italijanskog stila, topao ali i sportski, od visokokvalitetnih materijala i sa besprekornom pažnjom usmerenom na detalje. Instrument tabla najbolje klase i njen pokrivni sloj, anatomska sedišta unutar MiTo modela pomoći će Vam da iskusite sve blagodeti vožnje.

ŠTA MOŽE DA RADI​

Blue&Me™ vam omogućava da koristite mobilni telefon sa Bluetooth® tehnologijom u automobilu sa najbezbednijim mogućim uslovima, kao i da slušate muziku u digitalnom formatu, zahvaljujući hands-free funkciji i kontrolama na volanu.

Blue&Me TomTom je rezultat zajedničkog poslovanja sa kompanijom TomTom: ovaj sistem integriše prenosiv uređaj za navigaciju u automobil, dovodeći bezbednost do maksimuma i unapređujući ergonomiju pri korišćenju ovog uređaja.

Blue&Me™ je kompatibilan sa većinom mobilnih telefona na tržištu koji poseduju Bluetooth funckiju, a može se i ažurirati tako da odgovara novim standardim i telefonima.

“Blue&Me – TomTom” predstavlja rezultat parnerstva između kompanija Fiat Group Automobiles i TomTom i nadopunjuje telekomunikaciono-informatičku ponudu, sa najboljom potvrđenom tehnologijom prenosive navigacije, koju je obezbedio ovaj lider na tržištu.

Ova saradnja je omogućila odličnu integraciju između prenosivog sistema navigacije i automobila, postižući na taj način maksimalnu bezbednost i maksimalno lako korišćenje ovog uređaja.
Pored toga, fleksibilnost i mogućnost ažuriranja ovog uređaja, uz mogućnost osobnog podešavanja naslovne stranice Tom Tom aplikacije predstavljaju atest napredne tehnologije, koji pruža jedno novo iskustvo.

Ova tehnologija je postavljena u centralnom delu instrument table na Guilietti, čime je omogućen lak pristup i čitanje.

Namensko postolje, ubačeno na instrument tablu, omogućava fleksibilnost prenosivog navigatora i pruža mogućnost da se u potpunosti skine sa nje (može se koristiti i na drugim vozilima) dok je sistem istovremeno potpuno integrisan sa jedinicom za napajanje i sistemom bezbednosti.

“Blue&Me – TomTom” za Alfa Romeo, pored tradionalne funkcije navigacije, nudi i mogućnost pregleda i upravljanja informacijama u vezi sa vozilom putem integrisane Blue&Me tehnologije sa Bluetooth funkcijom, koja prepoznaje vozilo na kom je instalirana.

Glavne specifikacije:
4.3” touch-screen u boji;
4GB interne memorije, sa učitanim mapama cele Evrope, 45 zemalja;
Funkcijama se pristupa pomoću kontrola na volanu i glasovnog upravljanja.

Ekskluzivni odeljak “Car Menu” prikazuje i informacije o vozilu i priključenim uređajima:
• Funkcija “kontrolisana potrošnja goriva”: predlaze kako smanjiti zagadjenje životne sredine i potrošnju goriva uz pomoc pravilnog menjanja brzina i ubrzanja u skladu sa datim uslovima na putu.
• Prikaz infomacija na putnom racunaru: informacije o pređenoj razdaljini, upozorenje o količini goriva u rezervoaru i put do najbliže benzinske stanice
• Informacije o interesnim mestima, Alfa Romeo servisnim centrima, kao i o benzinskim stanicama sa TNG gorivom
• Upravljanje mobilnim telefonom spojenim preko Blue&Me tehnologije: pozivanje broja ukucavanjem na touch-screen, upravljanje pozivima, informacijama, kontaktima i informacijama o poslednjem obavljenom pozivu.

Blue&Me - TomTom nudi i nešto više – on poseduje i funkciju “IQ route”: Sistem naredne generacije iz kompanije Tom Tom za računanje trase, koji traži najbolju trasu prema dobu dana i vremenu putovanja vrši računanje koristeći bazu podataka koja prikuplja statističke podatke o uslovima u saobraćaju.

Korišćenjem glavne strane TomTom web aplikacije, prilagođene za Alfa Romeo, takođe je moguće ažurirati mape na uređaju i podeliti informacije o mapama pridruživanjem “MapShare” zajednici.

RadioNAV

Alfa Romeo Giulietta nudi skriveni sistem navigacije opremljen pop-up displejom. Jednostavno korišćenje i ergonomija omogućuju vozaču da sledi naznake ne skidajući oči sa puta.

Ova opcija predstavlja alternativnu opciju u okviru Blue&Me TOM TOM sistema navigacije dizajniran u partnerstvu brendova Alfa Romeo and Tom Tom.

Kućište koje je savršeno uklopljeno na centralnom delu instrument table odbacuje potrebu za kablom za napajanje, čime nudi ergonomičan i bezbedan rad.

To ima za ishod odličnu integrisanost između navigacionog sistema i automobila, dovedenu do maksimuma korišćenjem Blue&Me™ tehnologije, koja se može koristiti glasovnim upravljanjem i preko kontrola na volanu.

Sistem je posebno prilagođen za Alfa Romeo vozila i obuhvata touch-screen displej od 4.3", Tehnologiju IQ Routes™, mape Evrope sa 45 zemalja, interesna mesta i funkciju ažuriranja online mape.

BOSE® ZVUČNI SISTEM

Proizveden od strane američke kompanije Bose za Alfa Romeo vozila, lider u oblasti Hi-Fi akustike, ovaj sistem garantuje izvanredan kvalitet zvuka svim putnicima u svim uslovima vožnje. Hi-Fi sistem poseduje snagu od preko 500 vati i nudi akustični sistem koga čine glavni zvučnici i subwoofer sa 6-kanalnim digitalnim pojačalom za note koje obiluju basom koje su uvek dubokosržne i prijemčive i centralni zvučnik na instrument tabli za lelujave nijansirane zvuke.

Bilo da slušate rif gitare ili pun orkestar, zvučni sistem Bose®nudi iste emocije kao da slušate koncert uživo. Realistična reprodukcija, kristalno čisti visoki tonovi, pune i bogate note basa doprinose da zvuk dopre do svih putnika, pružajući osećaj kao da prolazite kroz mnogo veću sredinu budući da je audio sistem dizajniran specijalno za putnički odeljak. Da bi čulni ugođaj bio još jedinstveniji, integrisani procesor za signal automatski podešava note basa kako bi bile odgovarajuće jačine, dok aktivni ekvilizator garantuje optimalno automatsko elektronsko balansiranje proizvedenog zvuka na svim frekvencijama, odličnu usaglašenost i jasnoću tonova putem audio opseg, eliminišući neprijatnu distorziju zvuka, čak i u prolazima gde je jačina zvuka veća, kao i na visoko dinamičnim trasama.

Tehnologija

TEHNOLOGIJA I BEZBEDNOST KAO STANDARD

Novi Alfa Romeo MiTo odaje počast brendu Alfa u potpunosti, potvrđujući beskompromisni osećaj zadovoljstva pri upravljanju i vožnji. Alfa Romeo vozila su oduvek posedovala posebne crte udobne vožnje i dinamičkog ponašanja: u slučaju ovog vozila, to su neosporno jake strane. Mito zato u standardnoj verziji nudi najfiniji asortiman elektronskih uređaja za dinamičku kontrolu i bezbednost. Iz toga je proistekao izbor dve isprobane i istestirane tehničke šeme za sistem vešanja- MacPherson konfiguracija sa prednje strane i polu-zavisna konfiguracija sa torzionom gredom na zadnjem delu automobila.

ALFA ROMEO DNA

MiTo je bio prvo vozilo Alfa Romea opremljeno sa Alfa DNA sistemom, inovativnim uređajem koji deluje na glavne parametre pri vožnji (reakciju motora, kontrolu stabilnosti i pomoć pri okretanju volana) prilagodivši ličnost automobila potrebama vozača i različitim stanjima na putevima. Alfa DNA sistem deluje na motor, kočnice, volan, vešanje i menjač, omogućujući tri različita tipa ponašanja vozila, u zavisnosti od najadekvatnijeg stila vožnje koji vozač odabere u skladu sa stanjem na putu: supersportski režim rada, urbani i normalni režim rada; i maksimalna bezbednost čak i pri lošem prianjanju guma na put, drugim rečima, All Weather režim rada.

MULTIAIR

Kao automobil koji nas uvodi u novo doba, Alfa Romeo predstavlja najnoviju generaciju benzinskih motora za revolucionarne rezultate u pogledu performansi, ekologije i univerzalnosti. Konkretno, MultiAir tehnologija označava veliki generacijski odskok u poređenju sa postojećim benzinskim motorima. To se postiglo zahvaljujući principu koji predstavlja osnovu ove nove tehnologije: mogućnošću kontinualnog prilagođavanja glavnih elemenata koji garantuju optimalno sagorevanje pri svim brzinama i u svim voznim uslovima. Inovativni hidro-električni sistem dovoda vazduha i sistem sagorevanja, koji je zamenio konvencionalni prigušni ventil predstavlja značajan rezultat sa aspekta životne sredine i ekonomičnosti.
Od 10% do 35% veća maksimalna snaga sa usvajanjem profila brega visokih performansi;
Do 15% veći obrtni moment pri niskim brzinama zahvaljujući direktnoj kontroli podizanja ventila;
Uzimanje vazduha je poboljšano za 12 % zahvaljujući visokom pritisku vazdušne mase;
Smanjenje i do 10 % potrošnje goriva i emisije štetnih gasova zahvaljujući uklanjanju gubitaka pri radu pumpe.

START & STOP 

Za vožnju po gradu, Alfa MiTo je profitirao zahvaljujući Start & Stop uređaju, koji se kombinuje sa svim MultiAir motorima i svim dizel motorima. Ovaj uređaj je sve vreme aktivan, ali ga vozač može isključiti. Automatski zaustavlja i pokreće vozilo pri zastoju u gradskom saobraćaju da bi se smanjila potrošnja goriva, emisija štetnih gasova i buka.

ALFA TCT MENJAČ

Alfa MiTo je opremljen novim TCT menjačem, koji vozaču nudi optimalne performanse. To je sistem prenosa sa duplim suvim kvačilom, koji se sastoji od dva paralelno postavljena menjača čime se omogućava prebacivanje naredne brzine dok je prethodna brzina i dalje aktivna. Alfa TCT prekidač poseduje 6 brzina i 4 pozicije:
• Položaj za parkiranje(P);
• Položaj za rikverc (R); 
• Netralni položaj – prazan hod(N);
• Položaj za vožnju (D).

Brzine se mogu menjati manuelno u TIP režimu rada pomerajući ručicu menjača gore-dole ili koristeći kontrole na volanu. Ova tehnologija donosi istinske benefite:
• do 10 % manje potrošnje goriva u poređenju sa tradicionalnim automatskim menjačem sa konverterom obrtnog momenta, brže i laganije prebacivanje brzina bez gubitaka na snazi i bez trzanja;
• prebacite sa automatskog na manuelni režim rada jednim jedinim potezom;
• lagana i opuštena vožnja – velika udobnost pri vožnji Alfa TCT menjač nudi vozaču mogućnost prilagođavanja sopstvenom stilu vožnje, koji je savršeno usaglašen sa Alfa Romeo DNA funckijama. 
 
U Normal režimu rada, sveukupno dinamičko ponašanje vozila je usmereno na udobnost i smanjenje potrošnje goriva. Prebacivanje u najveću brzinu ima prioritet prilikom prevelikih brzina da bi se smanjila potrošnja goriva i minimizirala buka. 

• U Dynamic režimu rada, prioritet su performanse i brzina reagovanja vozila;
• Prebacivanje brzina se vrši sa većim brojem obrtaja/min;
• Kočenje motorom se omogućuje skidanjem noge sa pedale gasa; 
• U sekvencijalnom režimu rada, sportski osećaj pospešuje oštro, kratko menjanje brzina i reaktivniji obrtni moment.

U All Weather režimu rada, strategija prebacivanja brzina i način baždarenja motora su slični onim u Normal režimu rada. Kontrola obrtnog momenta se povećava pri ubrzanju da bi se optimizovala stabilnost na putu pri uslovima slabog prianjanja. 

Dostupan na verziji motora 1.4 TB od 135 KS.

MiTo i životna sredina

MiTo ima jedan prioritet: poštovanje životne sredine. Iz tog razloga, benzinski i dizel motori poštuju Euro 5 standard. 

Izvrsnost je postignuta revolucionarnim MultiAir motorom (1.4 TB MultiAir od 170 KS) koji dostiže veću snagu garantujući smanjenje 10 % emisije štetnih gasova i smanjenje potrošnje goriva u poređenju sa konvencionalnim motorima. 

MultiAir i dizel JTDM-2 motori su takođe opremljeni Start&Stop funkcijom: sistemom koji zaustavlja i automatski restartuje motor prilikom zastoja u gradskom saobraćaju. Indikator promene brzine takođe sugeriše kada promeniti brzinu u cilju optimizacije iskorišćenosti motora i smanjenja potrošnje goriva.

PROGRESSION PAKET ​

Obuhvata sledeću standardnu opremu:
- Alfa Romeo DNA (osim na benzinskom motoru 1.4 70hp);
- VDC sa Electronic Q2 funkcijom (osim na benzinskom motoru 1.4 70hp); 
- MP3-CD radio sa 6 zvučnika; 
- Manuelni klima uređaj;
- Aluminijumski naplatci od 16' Sport i Enterijer sa Sprint instrument tablom; 
- 7 vazdušnih jastuka.

DISTINCTIVE PAKET ​

Nudi svu opremu koja se nalazi u okviru Progression paketa plus:
- Kožni volan i ručicu menjača presvučenu kožom
- Hromirani obrub stakala
- Hromirana izduvna cev
- Aluminijumski pragovi kao opcija
- Komande za radio na volanu
- Prednji naslon za ruku
- Enterijer sa instrument tablom modela Competizione

QUADRIFOGLIO VERDE PAKET

Razvoj legende, danas iskazane putem najsavremenije konstrukcije, koji je u stanju da izbalansira krajnje sportske performanse sa odličnom ekonomijom potrošnje goriva. 
Ovo je MiTo Quadrifoglio Verde, automobil koji kombinuje tehnološku privlačnost sa izuzetnim karakteristikama okretnosti, aktivne bezbednosti i zadovoljstva pri vožnji. Ovo je postignuto zahvaljujući MultiAir motoru od 170KS sa jednom od najvećih vrednosti specifične snage na svetu (124 KS/litru) i iznenađujućim odnosom težine i snage (6.7 Kg/KS).

- Naplatci od 17" sa prorezima, sa titanijumsko-satenskom završnom obradom
- Svetla za maglu
- Specifičan - sportski zadnji branik
- Instrument tabla sa belim osvetljenjem
- Automatski klima uređaj
- Blue and Me audio system.
- Zadnji spojler
- Crni sportski enterijer
- 'Quadrifoglio Verde' logo
- Okviri retrovizora na vratima i svetlosnih grupa sa satensko-aluminijumskom završnom obradom
- Sportska sedišta u tkanini

SPORT PAKET:

Sadrži svu opremu kao Distinctive paket, a može se dodati oprema iz Sport Paketa
- SuperSport naplatci od legure od 17"
- Svetla za maglu
- Zadnji spojler
- Zadnji branik u sportskom stilu
- Instrument tabla sa belim osvetljenjem
- Enterijer pokriven sportskim tkaninama
ili
- Sportski naplatci od legura od 18"
- Svetla za maglu
- Zadnji spojler
- Zadnji branik u sportskom stilu
- Instrument tabla sa belim osvetljenjem
- Enterijer pokriven sportskim tkaninama

Uslovi finansiranja

Uslovi finansiranja: 

Cenovnik

 

Katalog dodatne opreme

Katalog

 

Tehničke karakteristike

 

Uputstvo za upotrebu