Radno vreme: od 8h do 18h, subotom od 9h do 15h
  Pratite nas na Facebook-u

  Cara Dušana 209, Zemun, 11000 Beograd
  011 316 87 01 / 011 316 87 00

Kočioni sistemi

Usluge

Kočioni sistemi

Kočioni sistemi igraju veoma važnu ulogu u aktivnoj bezbednosti vozila. Trenutni i precizan odgovor kočionog sistema, osigurava da se vozilo zaustavi bezbedno i na vreme. Od ključnog značaja je provera i održavanje kočionog sistema, kako za bezbednost vozača tako i za bezbednost putnika.
 

Efikasnost kočionog sistem je bitan preduslov za aktivnu bezbednost automobila.

Papučica kočnice, pumpe, cevi, pločice, diskovi i doboši su glavne komponente kočionog sistema. Da bi se garantovao maksimalni nivo bezbednosti na automobilu, svi ovi delovi moraju biti provereni i održavati , a ukočiono ulje mora se periodično proveravati. Redovno i kvalitetno održavanje kočionog sistema predstavlja garanciju bezbednosti za Vas, Vaše putnike i za pešake.

Da li ste znali?

Udaljenost od trenutka kada vozač opaža opasnost dok vozilo potpuno miruje naziva se "zaustavljanja" : To se izračunava sabiranjem reakcije vozača kao i kočenja na putu. Efikasan kočioni sistem je odlučujući faktor i može da napravi razliku između putovanja u bezbednosti kao i otkalnjanju određenih rizika.

Korisni saveti

Vrlo često, ne shvatajući, vozimo sa istrošenim kočnicama i takvim kočnicama  prilagođavamo naš stil vožnje . Glavni simptomi kočionog sistema koji zahteva hitno servisiranje su:

Neobičan zvuk.
Primetne vibracije na papučicu kočnice.
Neprihvatljivo povećanje kočenja.
Sklonost automobila da " povuče " levo ili desno pri kočenju.
Pedala kočnice bez otpora i bez ikakvog odgovora.